Veelgestelde vragen (FAQ)

Is deze nascholing geaccrediteerd voor huisartsen?

Ja, de online nascholing wordt voor 1 punt geaccrediteerd. U kunt inloggen met uw BIG-nummer. Het accreditatiepunt ontvangt u via het GAIA systeem. De punten worden eenmaal per kwartaal bijgeschreven. U ontvangt het punt wanneer u de nascholing helemaal volgt, de bevestiging hiervan ontvangt u per e-mail.

Kan ik tussentijds uitloggen uit de nascholing?

Ja, u kunt tussendoor wegklikken. Indien u opnieuw inlogt, dan kunt u ofwel hervatten waar u gebleven was, of u kunt opnieuw beginnen.

Ik heb geen BIG-nummer, maar wil de nascholing wel volgen?

Dat kan. Stuur een korte e-mail naar info@acutehoest.nl met uw naam, functie en de reden dat u de nascholing wilt volgen. We sturen u dan zo snel mogelijk een inlognummer toe.

Op welk wetenschappelijk onderzoek is deze nascholing gebaseerd?

Deze nascholing is een direct gevolg van onderzoek uitgevoerd door de Universiteit Maastricht op het gebied van onderste luchtweginfecties bij volwassen. In een gerandomiseerde studie bleken twee interventies effectief in het veilig verlagen van het aantal antibioticumvoorschriften, met grote tevredenheid van huisarts en patiënt. Een literatuurlijst met leessuggesties vindt u onder ‘Aan de slag in de praktijk’. In februari 2011 (Huisarts en Wetenschap nummer 2) verschijnt de herziene NHG Standaard Acuut hoesten. Deze nascholing sluit bij deze Standaard aan. Wel ligt de focus van deze nascholing op de twee genoemde interventies bij volwassenen met acute hoest. De NHG Standaard beslaat een veel breder domein en gaat ook over kinderen.

Kunnen praktijkassistenten hier ook nascholen?

De online module is specifiek bedoeld voor huisartsen, aangezien de interventies gericht gebruikt dienen te worden in de spreekkamer. Mocht u in uw praktijk overgaan tot gebruik van de interventies dan kunt u een overzicht vinden van de kernpunten bij de hand-outs onder de button ‘Aan de slag in de praktijk’. Deze kunt u ook met uw team delen. De uitvoering van de sneltest is waarschijnlijk in handen van de praktijkassistenten. Distributeurs van CRP sneltestapparatuur zullen specifieke informatie over de uitvoering en kwaliteitsaspecten van de sneltest persoonlijk aan de praktijkassistenten overbrengen.

Waarom doet het beeld of geluid van de video’s in de nascholing het niet?

Controleer of het geluid van uw computer aan staat. Ga ter controle naar www.youtube.com en probeer of u daar video’s kunt zien en kunt horen. Indien dit het geval is, dan zal de nascholing normaal moeten spelen. Werkt dit niet, dan kunt u verder nog proberen om met de rechter muisknop te klikken in het videoscherm en dan de functie ‘stretching is...’ te wijzigen.

Waarom haperen de video’s?

De video zijn gemaakt om af te spelen via internet. Indien uw systeem of verbinding zwaar belast is door veel lopende programma’s (waaronder uw HIS), dan kunnen er haperingen optreden in de video. Probeer dan programma’s te sluiten of een andere computer te gebruiken.